Με βιοντίζελ και εναλλακτικά καύσιμα η Καλιφόρνια

Η Phillips 66, πολυεθνική εταιρεία ενέργειας, με έδρα το Χιούστον του Τέξας, ανακοίνωσε έργο που θα αποτελέσει, σύμφωνα με την εταιρεία, τη μεγαλύτερη μονάδα ανανεώσιμων καυσίμων στον κόσμο, τόσο για την παραγωγή ενεργειακών προιόντων που παρουσιάζουν ζήτηση λόγω των περιβαλλοντικών προκλήσεων, αλλά και για να βοηθήσει την Πολιτεία της Καλιφόρνια, να επιτύχει τους περιβαλλοντικούς της στόχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το έργο Rodeo Renewed, θα αναδιαμορφώσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο διυλιστήριο της στο Σαν Φραντσίσκο, για την παραγωγή, 800 εκατ. γαλόνια, σε ετήσια βάση, από βιοντίζελ, ανανεώσιμη βενζίνη, και βιώσιμο καύσιμο για τζετ, από χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια, λίπη, γράσα και σογιέλαιο.

Γκρεγκ Γκάρλαντ: “Το Rodeo Renewed είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η Phillips 66 πραγματοποιεί επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση που θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας “.

Εάν επιτραπεί η χρήση αυτών των καυσίμων, η παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2024.

Η Phillips 66, ετοιμάζει κι άλλα προγράμματα παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων αλλά και επενδύσεων, όπως σταθμοί εφοδιασμού υδρογόνου, στην Ελβετία, και παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο κ.α

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Phillips 66, Γκρεγκ Γκάρλαντ, δήλωσε. “Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα απαιτήσει ένα μείγμα καυσίμων για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για προσιτή ενέργεια και τα ανανεώσιμα καύσιμα από το Rodeo Renewed θα είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού του μείγματος”.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.rodeorenewed.com/

Τα Περιοδικά μας