Μεταφύτευση υπεραιωνόβιων δένδρων

Με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και σε συνεργασία με δήμους, η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση των περιβαλλοντικών της δράσεων μεταφυτεύοντας συνολικά 114 δέντρα κάποια εκ των οποίων είναι υπεραιωνόβια. Τα ελαιόδεντρα προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Η τελευταία μεταφύτευση αφορά υπεραιωνόβιο ελαιόδεντρο στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Σίνα και Ακαδημίας με την παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Ηλεκροφωτισμού κ. Κολλάτου.

Επίσης, στη Λυκόβρυση, στην κεντρική πλατεία της περιοχής μεταφυτεύθηκαν με προσεκτικούς χειρισμούς συνολικά πέντε ελαιόδεντρα.

Η μεταφύτευση των δέντρων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Λυκόβρυσσης– Πεύκης, κ. Παναγιώτη Μπόλλα.

Στο Χαλάνδρι, στη συμβολή των οδών Σαρανταπόρου και Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στην πλατεία Εδέσσης και στην πλατεία Γιασεμιών μεταφυτεύθηκαν τρία ακόμη εντυπωσιακά δέντρα. Ο Δήμος Χαλανδρίου εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Ευθυμίου και τους υπευθύνους από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρασίνου.

Στην Καλλιθέα επί της λεωφόρου Θησέως μεταφυτεύθηκαν άλλα τρία ελαιόδεντρα, καθώς και ένα υπεραιωνόβιο.

Ο Δήμος Καλλιθέας εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο κ.  Δημήτρη Κάρναβο.

Η δεύτερη φάση των περιβαλλοντικών δράσεων υλοποιήθηκε την χρονική περίοδο από 16 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου 2021 στους Δήμους Πετρούπολης, Νέστου, Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Αθηναίων, Περιστερίου, Αχαρνών, Θηβαίων, Αγίων Αναργύρων Καματερού, Ρέντη, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας, στο ΟΑΚΑ και στον Βοτανικό Κήπο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μεταφυτεύθηκαν συνολικά 71 ελαιόδεντρα εκ των οποίων τα 8 ήταν υπεραιωνόβια. Στο σύνολο και των δύο φάσεων διασώθηκαν 114 ελαιόδεντρα από τη δράση της ΕΡΓΟΣΕ η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΓΟΣΕ και αποτελούν ένα καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά στη διάσωση και μεταφύτευση ελαιόδεντρων που προέρχονται από απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων.

Το συνολικό κόστος του περιβαλλοντικού προγράμματος, για τις δύο φάσεις, ξεπέρασε τα 60.000 ευρώ.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Σημαντικά έργα υποδομής στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με επιχορήγηση 444.085 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.

Το πρώτο έργο αφορά την ανακατασκευή και μετατροπή του «κόκκινου κτιρίου» σε πολιτιστικό κέντρο και …