Νέα καλάθια απορριμμάτων στην Αθήνα: Σε ποιους δρόμους τοποθετήθηκαν

Οι πρώτοι 335 επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 100 λίτρων, τοποθετήθηκαν σε 18 κεντρικούς δρόμους και πλατείες της Αθήνας ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν συνολικά 2000 κάδοι, που είτε θα αντικαταστήσουν παλιούς είτε θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου δεν υπήρχαν καθόλου κάδοι.

Σύμφωνα με το δήμο της Αθήνας, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή και να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης ψάχνοντας να βρει, το αυτονόητο,  ένα καλάθι για να πετάξει τα απορρίμματα του δίχως να διανύεςι μεγάλες αποστάσεις.

Κι, όμως, αυτό συνέβαινε μέσα στην πόλη και ο καθένας μας το έχει βιώσει σε κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας

«Πλέον, οι μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που γίνονται καθημερινά σε όλη την πόλη από τον Δήμο Αθηναίων, συνοδεύονται και από τον εξοπλισμό που εξασφαλίζει όλα εκείνα που έπρεπε να είναι δεδομένα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος.

Οι κάδοι

Είναι μεταλλικοί, γκρι κάδοι με ενσωματωμένη κλειδαριά για την αποφυγή της κλοπής ή της καταστροφής τους και η κατασκευή τους είναι τέτοια που τους προστατεύει από φθορές, δηλαδή αυξάνει το χρόνο ζωής τους και μειώνει το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων που θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προμηθεύεται καινούργιους.

Την ίδια στρατηγική ακολουθεί ο Δήμος Αθηναίων και στην ανακύκλωση με την προμήθεια και την τοποθέτηση στις γειτονιές νέων κάδων, μπλε, πράσινων αλλά και καφέ, με το τακτικό πλύσιμό τους και με την προμήθεια οχημάτων που συλλέγουν απορρίμματα με τον σωστό τρόπο.

Οι δρόμοι που τοποθετήθηκαν οι επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων είναι οι εξής:

 1. Βασ. Σοφίας
 2. Πανεπιστημίου
 3. Πλ. Κοτζιά
 4. Αθηνάς
 5. Πλ. Μοναστηρακίου
 6. Πλ. Συντάγματος
 7. Όθωνος
 8. Λ. Αμαλίας
 9. Μητροπόλεως
 10. Σταδίου
 11. Ακαδημίας
 12. Κανάρη
 13. Πλ. Κολωνακίου
 14. Πατρ. Ιωακείμ
 15. Μαρασλή
 16. Ερμού
 17. Πλ. Παλαιάς Βουλής
 18. Βουκουρεστίου

 

Δηλώσεις: Κώστας Μπακογιάννης

«Ακούγεται αστείο όταν περιγράφεις σε κάποιον ότι περπάτησες ολόκληρα χιλιόμετρα για να πετάξεις ένα χαρτί ή ένα κουτάκι από αναψυκτικό αλλά, δυστυχώς ήταν πραγματικότητα για την Αθήνα» λέει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συμπληρώνει:

«Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μικρά κομμάτια της ζωής στην πόλη, είναι στην ουσία ο πολιτισμός της καθημερινότητάς της. Είναι αυτά που συνήθως δεν μας απασχολούν αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο για να διατηρείται η Αθήνα καθαρή και αξιοπρεπής. Και για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται πολλά. Θέλει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης».

Ελέγξτε επίσης

Δήμος Αθηναίων: 6 στρέμματα στα Κουντουριώτικα αποδίδονται στους πολίτες (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τις εργασίες)

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και δικαστικές διαμάχες, τα οικόπεδα του παλαιότερου προσφυγικού συνοικισμού περνούν στην …

Τα Περιοδικά μας