Οικολόγοι Πράσινοι: Διαδικτυακή εκδήλωση για την Πράσινη Βιωσιμότητα του Επιχειρείν

Την Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 17:30, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ διοργανώνουν διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα: «Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας & Πράσινη Βιωσιμότητα του Επιχειρείν: Μια άλλη αναπτυξιακή πρόταση».

Κεντρικοί ομιλητές είναι οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων παραγωγικών και θεσμικών φορέων της χώρας μας: Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας, οι οποίοι θα συζητήσουν για την τεράστια κρίση της επιχειρηματικότητας στη μετα-COVID19 εποχή.

Κεντρική θεματολογία:

⦁Λιανεμπόριο – Η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας ασφυκτιά και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο αφού η συμμετοχή του λιανεμπορίου στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) είναι αμφίβολη.

⦁Κλειστά καταστήματα μικρομεσαίων επιχειρηματιών– Στηρίξτε μας ή Ανοίξτε μας τονίζουν οι φορείς. Η πανδημία απέδειξε ότι ήταν τεράστιο λάθος να μείνουν κλειστά τα καταστήματα της γειτονιάς.

⦁Η ανάπτυξη πράσινων δραστηριοτήτων και η προσαρμογή στις έννοιες της κυκλικής οικονομίας, της επανάχρησης- επιδιόρθωσης- ανακύκλωσης, είναι βασικοί για το ΤΑΑ. Αναγκαία η ύπαρξη μελετών ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι συμβατές με τους κανόνες που θέτει το ΤΑΑ.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εσπερίδας, θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως τα κίνητρα για φορολογική αναμόρφωση, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος στις μεταφορές, το εργατικό δίκαιο, αλλά και οι τρόποι για την επίτευξη της μείωσης των εισαγωγών.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο τ. Υπουργός και Μέλος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Γιάννης Τσιρώνης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Συνεκπρόσωπος, Δημήτρης Πολιτόπουλος.

 

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα επιλέγεται το λινκ:

https://us02web.zoom.us/j/81028451074

Ελέγξτε επίσης

Οικολόγοι Πράσινοι: Προσοχή στην κατακρεούργηση των δένδρων

Το βαθύ κλάδεμα των δένδρων, που παρατηρείται στις πόλεις αλλά και στα χωριά, απειλεί την …

Τα Περιοδικά μας