Δήμο Ασπροπύργου: Ενεργειακή αναβάθμιση σε Βρεφονηπιακό Σταθμό

Η ενεργειακή αναβάθμιση στον βρεφονηπιακό σταθμό που βρίσκεται στην οδό Αγ. Γεωργίου και Σαχτούρη, στον Ασπρόπυργο κρίνεται απαραίτητη καθώς το κτήριο χαρακτηρίζεται από υψηλές ενεργειακές καταναλώσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 650.000 ευρώ.

Η σχετική Πράξη για την υλοποίηση του έργου πραγματοποιήθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Ασπροπύργου κ. Νίκου Μελετίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

Με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις η υπολογιζόμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας είναι 194,2 (kWh/m2).

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος και  ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤΤ088 της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής, έχουν ενταχθεί 31 Δήμοι με συνολικό προϋπολογισμό 13.4 εκ. ευρώ, ενώ είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης 14 Δήμοι με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 6.5 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, αριστερά, με την Περιφερειάρχη Αττικής.

Δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:

«Επενδύουμε στοχευμένα στην περιβαλλοντική αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, με στόχο την αισθητή και μετρήσιμη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Με αυτή μας την πρωτοβουλία που στόχο έχει την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πόλεων της Αττικής θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, διαμορφώνοντας ένα πρότυπο που θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμοι.

Ο Ασπρόπυργος είναι ένας μεγάλος Δήμος, ιδιαίτερα επιβαρυμένος και σ΄αυτό το πλαίσιο εστιάζουμε  σε παρεμβάσεις που θα αλλάξουν σταδιακά την εικόνα της πόλης. Σε συνεργασία με τον άξιο Δήμαρχο Ν. Μελετίου προχωράμε και σε άλλα έργα, με έμφαση αυτά που έχουν σχέση με την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης».

 

 

 

Ελέγξτε επίσης

Πιλοτικό πρόγραμμα για την βιώσιμη αστική κινητικότητα

Προαναγγέλθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στο πλαίσιο επιστολής του για την κατάρτιση …

Τα Περιοδικά μας