Παρασκευή , 18 Σεπτεμβρίου 2020
;

Πειραιάς: «Πράσινο» λιμάνι χάρη στην HEC

Η πιο σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας πετρελαϊκών καταλοίπων λειτουργεί στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Το έργο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Δραπετσώνας.

Το έργο ολοκληρώθηκε χάρη στην εταιρεία Hellenic Environmental Center Α.Ε. (H.E.C.), μέλος του ομίλου Aegean, αλλά και στην «ποντιακή» επιμονή του Δημήτρη Μελισσανίδη να επενδύσει σε ένα τόσο μεγάλο έργο, που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις στον κόσμο.

«Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω οικονομικής κρίσης, σε έκταση 35 στρεμμάτων, στη θέση που λειτουργούσε επί δεκαετίες η εγκατάσταση της BP και από την οποία τροφοδοτούσε με καύσιμα και λιπαντικά όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη» τόνισε ο κ. Μελισσανίδης.

Η H.E.C., χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση και τεχνογνωσία που απέκτησε από την ενασχόλησή της επί 23 και πλέον χρόνια με την αναφερόμενη δραστηριότητα, εκσυγχρόνισε και μετέτρεψε τη μονάδα αυτή στην πλέον σύγχρονη περιβαλλοντική εγκατάσταση του είδους στον κόσμο. Όπως είπε ο κ. Μελισσανίδης, ήδη η εταιρεία δραστηριοποιείται σε διεθνές επίπεδο, με πολύ καλές προοπτικές.

(Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ecotec)

Ελέγξτε επίσης

Τρίκαλα: «Σινέ Ληθαίος» με προβολή ταινίας για την κινητικότητα

Στο πλαίσιο των δράσεων για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο δήμος Τρικκαίων άδραξε την …