Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΗΛΕΚΤΩΡ: Ευρωπαικό Βραβείο

Η εταιρεία διακρίθηκε στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον», στην κατηγορία «Διεργασίας». Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας επικινδύνων αποβλήτων που σχεδίασε και εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια στη μονάδα αποτέφρωσης επικινδύνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων.

Ο Αποτεφρωτήρας βρίσκεται στα ʼνω Λιόσια, και είναι σε θέση να επεξεργαστεί 30 τόνους αποβλήτων ανά ημέρα.

Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» πρωτοεμφανίστηκαν το 1987 ως «European Better Environment Awards» και απονέμονται κάθε δύο χρόνια από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) σε επιχειρήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και των συνδεδεμένων και των προς ένταξη χωρών.

Πρόκειται για έναν Ευρωπαϊκό θεσμό εξαιρετικά σημαντικό, ο οποίος έχει ως στόχο την επιβράβευση των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωση στην κυκλική οικονομία.

Η διοργάνωση του Ελληνικού σκέλους των βραβείων στα οποία διακρίθηκε η ΗΛΕΚΤΩΡ, έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον ΠΑΣΕΠΠΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ