Πολιτική Προστασία: 25 χρόνια από την ίδρυση Της-Το επετειακό βίντεο

Αφιερωμένη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής είναι η επέτειος των 25 χρόνων (1995-2020) από την ίδρυση της και η Πολιτική Προστασία γιορτάζει τα συγκεκριμένα γενέθλια, με ένα επετειακό video που τιμά κάθε έναν από τους φορείς οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο της (Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ).

Παράλληλα, με μια αφιερωματική σειρά φιλοτελικών προϊόντων η Πολιτική Προστασία λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη της που με θάρρος και αυταπάρνηση, αγρυπνούν για όλους εμάς.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ – οι φυσικές καταστροφές γίνονται πιο βίαιες, πιο συχνές. Ανθρωπογενείς καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα αποτελούν πάντοτε υπαρκτό κίνδυνο, ενώ καινοφανείς «αόρατες» απειλές, όπως ο νέος κορωνοϊός, δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Μίλησε ακόμη για τα νέα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κύκλου των καταστροφών, με έμφαση στην πρόληψη και την ετοιμότητα: «η Πολιτική Προστασία έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Αποτελεί πλέον θεσμό, έχοντας σφυρηλατήσει μια άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με κάθε πολίτη» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαχείριση κρίσεων

Με τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, τα Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών αλλά και με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, στη βάση των καλύτερων διεθνών προτύπων και πρακτικών, με την ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στο αναβαθμισμένο ευρωπαϊκό σύστημα Πολιτικής Προστασίας RescΕU, αλλά και σε διαρκή συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα, η Γ.Γ.Π.Π δίνει σημαντικό αγώνα για την προστασία του πολίτη.

 

Δείτε το επετειακό video για τα 25 χρόνια της Πολιτικής Προστασίας:

https://www.youtube.com/watch?v=klFVG9gEGMY&t=3s

 

Ελέγξτε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη η Επιχείρηση «Δρυάδες» της Πολιτικής Προστασίας- Σε Υμηττό και Ιπποκράτειο Πολιτεία ο Νίκος Χαρδαλιάς

  Σε Υμηττό και Ιπποκράτειο Πολιτεία μεταβαίνει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος …

Τα Περιοδικά μας