Στιγμιότυπο από την πρόσφατη, τέλος Αυγούστου, επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή, στο αμαξοστάσιο του τραμ στο Ελληνικό, κατά την παραλαβή των 25 νέων συρμών.

Προς δημοπράτηση η επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό-Ενισχύεται η βιώσιμη αστική κινητικότητα

Η επέκταση του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ στο Ελληνικό, αποτελεί άμεσο στόχο της Περιφέρειας Αττικής, καθώς αναμένεται να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τη στάθμευση των νέων συρμών, με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το υφιστάμενο δίκτυο και η παράδοση των οποίων ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες.

To έργο προϋπολογισμού 18,3 εκατ. ευρώ, προέρχεται από τους πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Αττικής 2014-2020

Μετά την ένταξη του έργου «Επέκταση αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό» στο ΠΕΠ «Αττική» 2014 – 2020 την 20η Ιουλίου 2020, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, προέβη σε άμεση εξέταση και διατύπωση θετικής γνώμης επί των τευχών δημοπράτησης που συντάχθηκαν και υποβληθήκαν από την Αττικό Μετρό ΑΕ, που είναι ο δικαιούχος του έργου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, τονίζεται η αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, που αποτελεί οδηγό ενόψει και της νέας Προγραμματικής Περιόδου που αναμένεται να εκκινήσει το 2021.

Δηλώσεις:
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα το δίκτυο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αττικής, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους του ΠΕΠ Αττικής. Με την επέκταση του αμαξοστασίου ΤΡΑΜ στο Ελληνικό, θα καταστεί δυνατόν να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες εναπόθεσης και συντήρησης των νέων οχημάτων ΤΡΑΜ, με τα οποία αναβαθμίζεται το υφιστάμενο δίκτυο. Με την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, προστατεύουμε το περιβάλλον, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής για όλους τους πολίτες της Αττικής. Εντός ολίγων μόνο ημερών από την επίσκεψη μας στο Αμαξοστάσιο στο Ελληνικό όπου παρελήφθησαν οι πρώτοι συρμοί ΤΡΑΜ, δίνουμε σήμερα το «πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του Αμαξοστασίου, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την παρέμβαση μας στο σύστημα ηλεκτροκίνητων συρμών της Αττικής».

Ελέγξτε επίσης

Δ. Τρικκαίων: Άλλα δύο χρόνια σε ευρωπαϊκό δίκτυο για τη βιώσιμη κινητικότητα

Στην ευρωπαϊκή Πολιτικής Συμβουλευτικής Επιτροπής – Policy Advisory Committee (PAC) της πρωτοβουλίας για τη βιώσιμη …