Η Sungrow, ανακοίνωσε τις πρώτες εγκαταστάσεις του PowerStack στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για τέσσερα έργα, ένα στην Ελλάδα και τρία στη Βουλγαρία.
Στην Ελλάδα, η εγκατάσταση που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2025, περιλαμβάνει δύο μετατροπείς SG125CX-P2, μονάδα επικοινωνίας COM100D και δύο συστήματα PowerStack CS200+ με EMS300CP. Με συνολική χωρητικότητα 450 kWh, το σύστημα συνδυάζει υδρόψυκτη τεχνολογία, έξυπνη παρακολούθηση και εύκολη ενσωμάτωση, εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση και ασφάλεια λειτουργίας. Οι μετατροπείς SG125CX-P2 παρέχουν 125 kW ισχύ, διαθέτουν 12 MPPTs, δυναμική βελτιστοποίηση σκίασης και βαθμό προστασίας IP66. Η μονάδα COM100D διασφαλίζει αξιόπιστη επικοινωνία και απομακρυσμένη διαχείριση.
Στη Βουλγαρία, δύο επιπλέον έργα που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο του 2025, συνδυάζουν φωτοβολταϊκούς string inverters με συστήματα PowerStack, αποδίδοντας 200 kW φωτοβολταϊκής ισχύος και 225 kWh αποθήκευσης ανά τοποθεσία. Οι εγκαταστάσεις αυτές συνδυάζουν την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, προσφέροντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα βελτιστοποιήσης παραγωγής ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής ανθεκτικότητας. Ένα ακόμη έργο που τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2025 συνδυάζει φωτοβολταϊκά, ESS και φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Περιλαμβάνει τέσσερις μετατροπείς SG125CX-P2, δύο PowerStack ST455CS και ένα IDC180 που ελέγχονται από ένα EMS300CP. Το σύστημα με φωτοβολταϊκά 500kW και χωρητικότητα αποθήκευσης 910kWh ενσωματώνει έναν φορτιστή 180kW DC.
Αυτά τα τέσσερα έργα αποτελούν τις πρώτες εγκαταστάσεις PowerStack στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της Sungrow στην ενεργειακή μετάβαση της περιοχής.
Η εταιρεία διατηρεί στην Ελλάδα ισχυρή τοπική ομάδα ειδικών στην Ελλάδα, η οποία σε άμεση συνεργασία με τη διεθνή τεχνολογική και παραγωγική βάση της Sungrow, προσφέρει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε έργου.









