Ο προϋπολογισμός της ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων σχολείων στη Νέα Σμύρνη ανέρχεται στα 750.000 ευρώ. Τα έργα συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, θερμοϋγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση του Λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering).
Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία:
- 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης
- 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης
- 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης
- 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης

Η απόφαση για την έναρξη των έργων υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη παρουσία του Δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).[/box]
Δηλώσεις
Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την ποιοτική βελτίωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνουμε σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων μας, αλλά και την προσήλωση στο στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πιο «πράσινη» Περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις τέτοιου είδους που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Με τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης Σ. Τζουλάκη έχουμε άριστη συνεργασία και σ΄ αυτό το πλαίσιο δρομολογούμε για την πόλη του πολλά σημαντικά έργα, προς όφελος των πολιτών. Με γρήγορο βηματισμό και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε το έργο μας για να αλλάξουμε την Αττική».




