Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει την ψήφιση νομοθεσίας για το κλίμα

Εντός του έτους, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσεις τους βασικούς άξονες μιας αναγκαίας ελληνικής κλιματικής νομοθεσίας.

Αυτά δήλωσε ο Τομεάρχης  Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Αρβανιτίδης  σε συνέδριο για το περιβαλλοντικό δίκαιο.

«Σε Συνέδριο της WWF για το περιβαλλοντικό δίκαιο και την κλιματική κρίση είχα την ευκαιρία στην παρέμβασή μου να ανακοινώσω ότι το Κίνημα Αλλαγής και η πρόεδρος του, Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει προσεχώς – εντός του έτους – τους βασικούς άξονες μιας αναγκαίας ελληνικής κλιματικής νομοθεσίας. Θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις αλλά και θεσμικές διαδικασίες που θα πρέπει να νομοθετηθούν προκειμένου η χώρα μας να μπει σε τροχιά κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050 με όρους κλιματικής δικαιοσύνης» ανέφερε ο κ. Αρβανιτίδης.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, υπάρχει η βούληση για μια ολοκληρωμένη κλιματική διακυβέρνηση με ενσωμάτωση της κλιματικής ουδετερότητας σε κάθε κυβερνητική πολιτική αλλά και σε κάθε δράση της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας.

«Με τη νέα κλιματική νομοθεσία θέλουμε να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον» συμπλήρωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ.

 

Ελέγξτε επίσης

Επερώτηση Αρβανιτίδη για περικοπή πόρων του Πράσινου Ταμείου

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης, διατύπωσε …

Τα Περιοδικά μας