Η δεύτερη και πιο σπουδαία φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή της νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Γραμματικό βρίσκεται στην αφετηρία, μετά την συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ.
Η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την Πρόσκληση συμμετοχής στον Ανταγωνιστικό Διάλογο που απευθύνεται προς τις εταιρείες που «πέρασαν» από την πρώτη φάση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτιστεί, ο Ανταγωνιστικός Διάλογος θα ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Οι εταιρείες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στο στάδιο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι:
• Ένωση Εταιρειών «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ – ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ»
• Ένωση Προσώπων «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ – ΔΕΗ ΑΕ»
• Ένωση Εταιρειών « ARCHIRODON GROUP NV – INTRAKAT – ENVITEC ΑΕ»
• Ένωση Εταιρειών «J & P ΑΒΑΞ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ»
• Ένωση Προσώπων «ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ ΑΕ – ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ»
Η Πρόσκληση σε Ανταγωνιστικό Διάλογο έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα και τις προδιαγραφές της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ.
Όπως τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός η έναρξη της β? φάσης από τη Μονάδα του Γραμματικού έχει έναν έντονο συμβολισμό, αφού μετά από χρόνια μονομερούς επιβάρυνσης της Δυτικής Αττικής δημιουργούνται υποδομές και στην Ανατολική Αττική.