Ζημιές στο Νέο Ηράκλειο από την κακοκαιρία-Αυτοψία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη-Συνδρομή της Περιφέρειας με μηχανήματα και προσωπικό

Σύντομη αλλά ιδιαίτερα αισθητή η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα την Αττική, με αρκετές καταστροφές σε πολλούς δήμους, ιδιαίτερα στο Δήμο Νέου Ηρακλείου.

Την πόλη επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος με τον δήμαρχο κ. Μπάμπαλο επισκέφθηκαν τα σημεία των καταστροφών, ενώ με εντολή του Περιφερειάρχη, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες επιχειρούσαν την διάνοιξη δρόμων, την απομάκρυνση υλικών αλλά και την επδιόρθωση των ζημιών, όσες ήταν εφικτό να επιδιορθωθούν άμεσα.

Στην πληγείσα περιοχή, έσπευσαν 11 οχήματα που συμπεριλαμβάνουν φορτωτές, γερανοφόρα και φορτηγά, τα οποία συμβάλλουν στην προσπάθεια διάνοιξης των δρόμων, απομακρύνοντας φερτά υλικά και κορμούς δέντρων που έχουν κλείσει την κυκλοφορία στην οδό Μ. Αντύπα και στους γύρω δρόμους.

Στην περιοχή βρίσκονται τεχνικά συνεργεία με πάνω από 40 εργαζόμενους, οι οποίοι με αλυσοπρίονα και άλλα ειδικά μηχανήματα κόβουν και αποσύρουν κορμούς δέντρων, που έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης, ενώ μεταβαίνουν στο Νέο Ηράκλειο και κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας προκειμένου να συνδράμουν επικουρικά το Δήμο κατόπιν σχετικού του αιτήματος, στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλο για την έκταση των προβλημάτων αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο κ. Μπάμπαλος περιέγραψε την έκταση των ζημιών και ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την άμεση ανταπόκριση στη διαχείριση της έκτακτης κατάστασης και για την έμπρακτη στήριξη στο Δήμο.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη.

Δηλώσεις:

Ο κ. Πατούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, επισήμανε τα εξής:

« Η Περιφέρεια Αττικής με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, ανταποκρίθηκε άμεσα και συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Είμαστε δίπλα στο Δήμο Νέου Ηρακλείου και στους κατοίκους, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ταχύτερη ανακούφιση τους. Από την πρώτη στιγμή προσφέραμε τη βοήθεια μας, όπως επιτάσσει το καθήκον μας. Βρισκόμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε στον Δήμαρχο Ν. Μπάμπαλο και να συνδράμουμε με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουμε φέρει μηχανήματα, φορτωτές, εργάτες με αλυσοπρίονα για να αποσύρουμε τους κορμούς των δέντρων που έχουν κλείσει και καταστρέψει πολλά κομμάτια της πόλης. Παράλληλα τα κλιμάκια των μηχανικών μας θα βοηθήσουν στη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη βοήθεια μας όπου χρειάζεται, οργανωμένα και συντεταγμένα.

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος τόνισε:

«Σήμερα είναι μία δύσκολη μέρα. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα, παρά μόνο τραυματισμούς και πολλές υλικές ζημιές σε πολυκατοικίες και σε μονοκατοικίες γιατί πέσανε πάνω από 200 δέντρα δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης.  Στις 6 και 7 το πρωί το Ηράκλειο ήταν μία αποκλεισμένη πόλη αλλά τα συνεργεία του δήμου με τη συνδρομή της περιφέρειας και σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη συνέβαλαν στο να απελευθερωθεί το 80% του οδικού δικτύου και στην επόμενη μία ώρα αναμένουμε να απελευθερωθεί και το υπόλοιπο ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια οι πολίτες. Οι ζημιές ήταν πολύ εκτεταμένες, μέχρι και κολόνες της ΔΕΗ είχαν σπάσει. Έχουμε βγάλει συνεργεία για την καταγραφή,  αλλά επειδή οι ζημιές αφορούν πολλές οικίες και καταστήματα, δεν επαρκούν και γι’ αυτό έχουμε ζητήσει από τον Περιφερειάρχη που ανταποκρίθηκε άμεσα, βοήθεια σε συνεργεία για την καταγραφή. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα από αύριο. Ξεκινάμε για να επαναφέρουμε την πόλη σε κανονικούς ρυθμούς».

 

Ελέγξτε επίσης

Συνεργασία Περιφέρειας Εθνικού Αστεροσκοπείου

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε τον χαρακτήρα …

Τα Περιοδικά μας