Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑνακύκλωσηΑνακύκλωση: Αντιδράσεις από την αγορά

Ανακύκλωση: Αντιδράσεις από την αγορά

Το νέο σχέδιο νόμου από το ΥΠΕΝ προκάλεσε τις αντιδράσεις των Επιμελητηρίων τα οποία και ζητούν διορθώσεις στο νόμο. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τις εταιρείες-μέλη των Επιμελητηρίων, που δραστηριοποιούνται στην ανακύκλωση αποβλήτων.

Την ίδια στιγμή που το νέο σχέδιο νόμου βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, το ΚΕΕ ζητά έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο του υπουργείου με τους φορείς της αγοράς, προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση για το μείζον αυτό ζήτημα που δεκαετίες απασχολεί τη χώρα μας.

Για τον λόγο αυτό καλεί τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΝ, κ. Γιάννη Τσιρώνη, να προχωρήσει άμεσα σε αυτόν τον διάλογο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΚΕ και του ΕΒΕΑ, “με την ανακύκλωση στο εδώλιο και τη χώρα με πρόστιμα και «υπό διωγμό» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την ανυπαρξία πολιτικής και υποδομών για την ασφαλή και νόμιμη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων, το αρμόδιο υπουργείο και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) προετοιμάζονται πυρετωδώς να εξαγγείλουν νέα νομοθεσία για την Εναλλακτική Διαχείριση η οποία κινείται προς παντελώς λανθασμένη κατεύθυνση”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ