Δύσκολη η κατάσταση στα Καλύβια-Εκκενώθηκε οικισμός και οικοτροφείο (συνεχής ενημέρωση)

Συνεχής ενημέρωση…

Εκκένωση της Αναβύσσου

Το νέο μήνυμα από το 112 καλούσε τους κατοίκους για εκκένωση της Αναβύσσου λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Το ακριβές μήνυμα του 112 “Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους προς Σαρωνίδα οδικώς από λεωφόρο Αναβύσσου-Καραμανλή-Σουνίου. Δασική πυρκαγιά στη Φέριζα”.

Δύο μηνύματα απο τον αριθμό 112 καλούν  να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής γίνεται πλέον επικίνδυνη καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, εμποδίζει τις δυνάμεις που επιχειρούν στην κατάσβεση της. Εκκενώθηκαν, πριν από λίγο, ο οικισμός Φέριζα και οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής, με 30 παιδιά να μεταφέρονται σε ξενοδοχείο.

Δεν υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν αυξηθεί και ειδικότερα είναι 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη  και 4 ελικόπτερα.

Η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

Δηλώσεις

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ανέφερε τα εξής:

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς»

Οι δηλώσεις έγιναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Νωρίτερα:

Πυρκαγιές σε Νέα Μάκρη και Καλύβια

Ελέγξτε επίσης

Πυρκαγιά στον Υμηττό

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Υμηττό Αττικής, κοντά στις κεραίες ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, …

Τα Περιοδικά μας