Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης: Διαδικτυακή ομιλία: «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή βιοποικιλότητα; Ένα πραγματικό δίλημμα;»

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 7 μ.μ. από το κανάλι της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, ζωντανά μέσω YouTube, θα πραγματοποιηθεί ομιλία της κυρίας Ιόλης Χριστοπούλου και του κ. Νίκου Μάντζαρη, με τίτλο, «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή βιοποικιλότητα; Ένα πραγματικό δίλημμα;» (Στο σύνδεσμο www.youtube.com/user/eepfgr)

Στο τέλος της ομιλίας θα απαντηθούν ερωτήσεις που θα υποβληθούν μέσω chat.

Το θέμα

Οι ομιλίες πραγματεύονται ένα επίκαιρο θέμα αυτό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως μέρος της μετάβασης σε ένα πράσινο ενεργειακό μέλλον και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Από την άλλη, ως τεχνητές εγκαταστάσεις έχουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές ειδικά σε κάποια προστατευόμενα είδη ή σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο τίθεται το δίλημμα: ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή βιοποικιλότητα;

Πόσο πραγματικό είναι αυτό δίλημμα; Η ομιλία θα προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα με σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί.

Οι ομιλητές

Η Ιόλη Χριστοπούλου και ο Νίκος Μάντζαρης ίδρυσαν το 2018 το Green Tank, μία ανεξάρτητη δεξαμενή σκέψης για το περιβάλλον.

Σε όλη την ακαδημαϊκή και επαγγελματική της πορεία, η Ιόλη Χριστοπούλου έχει επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική πολιτική και στις προκλήσεις μετάβασης σε ένα βιώσιμο μέλλον. Από το 2014 είναι μία εκ των δύο εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην Επιτροπή Φύση 2000, στην οποία έχει οριστεί αναπληρώτρια πρόεδρος. Είναι διευθύντρια πολιτικής στο Green Tank.

Ο Νίκος Μάντζαρης μεταβαίνοντας από το χώρο της αμερικάνικης ακαδημίας, στο χώρο της στενής ενασχόλησης με τις εξελίξεις της περιβαλλοντικής πολιτικής, έθεσε ως προτεραιότητα την οικολογική θεώρηση των πραγμάτων ως τον μόνο βιώσιμο δρόμο για το μέλλον του πλανήτη. Είναι αναλυτής πολιτικής στο Green Tank με έμφαση στο κλίμα και την ενέργεια.