Γιώργος Αρβανιτίδης: Να μην εγκατασταθεί η Μονάδα Αποτέφρωσης στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδης, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών την αποτροπή της εγκατάστασης Μονάδας Αποτέφρωσης Υγειονομικών Αποβλήτων στο Ο.Τ.58 της ΒΙΠΕ Σίνδου.

Κοινοποίησε, μάλιστα, και την επιστολή που έλαβε από τον δήμαρχο Δέλτα κ. Γιάννη Ιωαννίδη, καταθέτοντας επίσης σχετικό φωτογραφικό και χαρτογραφικό υλικό.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης θα στηθεί μια τέτοια Μονάδα σε απόσταση μόλις 160 μέτρων από τα συνορεύοντα πρώτα σπίτια του οικισμού και 230 μέτρων από το Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα.

Σύμφωνα με την άποψη του κ. Αρβανιτίδη, η επιλογή της τοποθεσίας για την συγκεκριμένη Μονάδα, πάσχει σε αρκετά σημεία, ωστόσο το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι το εξής:

«Πρωτίστως όμως, πάσχει γιατί δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται μια τέτοια χρήση γης στο Ο.Τ. 58 της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου. Έχει δε τεκμηριωθεί επιστημονικά, από πληθώρα κειμένων και υπομνημάτων ειδικών, η ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου σημείου και η μη συμβατότητα της Μονάδας αυτής, η οποία θα είναι Υψηλής Όχλησης, με τις θεσμοθετημένες χρήσεις γης στο Ο.Τ.58. Στόχος μου είναι η ενημέρωση των αρμόδιων Υπουργών για την διαφύλαξη της νομιμότητας, την αποτροπή μελλοντικών δικαστικών διενέξεων, την προστασία της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη από περιβαλλοντική υποβάθμιση, και ζητώ να με ενημερώσουν για τις σχετικές τους ενέργειες».

Ελέγξτε επίσης

Γιώργος Αρβανιτίδης: Απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ

Από την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, …