Ενεργειακή αναβάθμιση στη Βαρβάκειο Αγορά

Νέοι σύγχρονοι χώροι πώλησης παραδόθηκαν στους επαγγελματίες και στους καταναλωτές κι έτσι η εμβληματική αγορά της Αθήνας είναι έτοιμη «να γράψει τη σύγχρονη ιστορία της» όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης, που επισκέφθηκε τους ανακαινισμένους χώρους.

Η εμβληματική συνοικιακή αγορά, που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες εκατοντάδες εμπόρους, αναβαθμίζεται για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αποκτώντας νέες σύγχρονες υποδομές.

Το έργο με προϋπολογισμό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε σε διάστημα επτά μηνών, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών οι καταστηματάρχες δεν σταμάτησαν την δραστηριότητά τους, καθώς μεταφέρθηκαν σε προσωρινές εγκαταστάσεις που χωροθετήθηκαν στο άνω τμήμα της αγοράς επί της οδού Αθηνάς.

 

Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκε η ιστορική λαχαναγορά της Βαρβακείου,  η οποία μάλιστα είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την καταστροφική θεομηνία «Μπάλλος» που έπληξε το κέντρο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2021. Οι τεχνικές υπηρεσίες προχώρησαν σε ένα μπαράζ τεχνικών παρεμβάσεων, ολοκληρώνοντας το έργο σε χρόνο ρεκόρ.

Μεταξύ των παρεμβάσεων υπήρξε και η τοποθέτηση στα στέγαστρα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σε δύο παράλληλες φωτεινές γραμμές, ενώ ανακατασκευαστήκαν πλήρως οι ψυκτικοί θάλαμοι, αντικαθιστώντας τα παλιά, μη λειτουργικά –σε αρκετές περιπτώσεις- μοτέρ τους.

Ελέγξτε επίσης

Έπεσαν οι υπογραφές για το «διπλό όνειρο»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Παναγιώτης Μαλακατές, ο …

Τα Περιοδικά μας