Γιώργος Αρβανιτίδης: Απολιγνιτοποίηση και ΑΠΕ

Από την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργου Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής σε Επερώτηση για τη ΔΕΗ αλιεύσαμε την εξής δήλωση, που αναφέρεται στο θέμα της Απολιγνιτοποίησης και της προώθησης των ΑΠΕ. Ο κ. Αρβανιτίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Στο θέμα της Απολιγνιτοποίησης το μόνο ουσιαστικό που ξέρουμε για αυτό είναι ότι η Απολιγνιτοποίηση δεν θα γίνει με ΑΠΕ σε πρώτη θέση, αλλά με εισαγόμενο φυσικό αέριο. Η ΔΕΗ λοιπόν πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε έργα ΑΠΕ και να μετατραπεί σε εθνικό μοχλό Βιώσιμης Ανάπτυξης. Αναβαθμίζοντας έτσι την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας, και μετατρέποντάς την σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και ενεργειακή γέφυρα με την Αφρική. Αν δεν το κάνει αυτό η Κυβέρνηση της ΝΔ και αντιμετωπίσει τη ΔΕΗ αποκλειστικά ως μια ακόμα Α.Ε. θα είναι υπόλογοι έναντι της ιστορίας και θα κριθεί αυστηρά για τις επιλογές της.

Ελέγξτε επίσης

Τεχνική Ανάλυση ΣΠΕΦ: Η θυσία του ΕΤΜΕΑΡ και η χρεοκοπία του ΕΛΑΠΕ ποσοτικά δεν δικαιολογούνται στην θεαματική ανάκαμψη της ΔΕΗ

O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταικά ανακοίνωσε τα συμπεράσματα του και την 2η τεχνική ανάλυση …