Ημερίδα ανακύκλωσης μπαταριών

Το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΕΔ) Συσσωρευτών Re-Battery AE, διοργανώνει θεματική εκδήλωση με θέμα «Ο Οικονομικός Χώρος της μπαταρίας από την εισαγωγή μέχρι την Ανακύκλωση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/11/2013 και ώρα 14.30-16.30, στην αίθουσα Τερψιχόρη Β? του ξενοδοχείου Athens Hilton.

Εκπρόσωποι απ? όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στο ρεύμα των συσσωρευτών (εταιρείες εισαγωγής συσσωρευτών και αυτοκινήτων, συλλέκτες, ανακυκλωτές και επισκευαστές αυτοκινήτων), θα συζητήσουν για την ανάπτυξη δράσεων συντονισμού για την βελτίωση της επιχειρηματικότητας στο χώρο. Αντικείμενο συζήτησης θα είναι και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης του κοινού για την περιβαλλοντική διαχείριση του αποβλήτου, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων.

Προσκεκλημένοι ομιλητές από τα αρμόδια Υπουργεία και Φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΑΝ, Ε.Ο.ΑΝ., ΚΕΕΕ, κ.λ.π.) αλλά και άλλα συναρμόδια Υπουργεία (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Αιγαίου) θα κληθούν να απαντήσουν για τα μέτρα πολιτικής που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οικονομικού Χώρου και την διασφάλιση της νομιμότητας στην περιβαλλοντική διαχείριση του επικίνδυνου αποβλήτου του μολύβδου.

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί η ιδέα της Re-Battery AE, για την προετοιμασία του σήματος CQ-BAT (Certification Quality Battery), το οποίο θα αποδίδεται εθελοντικά στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις από το Σύστημα, ως Σήμα Πιστοποίησης της Ορθής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του αποβλήτου από
από αυτές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολυσυνεδρίου Capital+Vision.

Ελέγξτε επίσης

Ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Πελοπόννησο-Εκδήλωση από το ΚΑΠΕ

Διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με την υποστήριξη …

Τα Περιοδικά μας