Ημερίδα για το πρόγραμμα eEnviPer

Η εταιρεία Draxis Περιβαλλοντική Α.Ε., ως επικεφαλής εταίρος του έργου eEnviPer, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16:00, στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη), ημερίδα με τίτλο:

«eEnviPer: η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση στον 21ο αιώνα»

Σκοπός της εκδήλωσης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ/ΤΚΜ, είναι η παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού έργου eEnviPer, το οποίο σχεδιάστηκε με στόχο τη βελτίωση της ισχύουσας διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων με τίτλο eEnviPer, που αποτελεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο μία καινοτόμο λύση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την διαχείριση και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. Μέσω της πλατφόρμας eEnviPer η διαδικασία αδειοδότησης γίνεται περισσότερο διαφανής, προσιτή και αποτελεσματική για όλους τους ενδιαφερόμενους (δημόσιες αρχές, επιχειρήσεις καθώς και πολίτες).

Κατά την έναρξη της ημερίδας θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κος Σταύρος Καλαφάτης και ο Δρ Ευάγγελος Κοσμίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Draxis Περιβαλλοντικη Α.Ε. Στη συνέχεια διακεκριμένοι εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν την χρησιμότητα του eEnviPer στην περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις λύσεις που προωθούνται μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Επίσης, θα παρουσιαστούν παραδείγματα πιλοτικής εφαρμογής από πέντε περιοχές που έχουν προσαρμόσει την πλατφόρμα στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται πιλοτικά από τον Απρίλιο του 2013 στην Περιφέρεια Κρήτης (http://greece.eenviper.eu/). Η εκδήλωση απευθύνεται σε επενδυτές, επιχειρήσεις, μηχανικούς, μελετητές, δημόσιους φορείς και υπηρεσίες καθώς επίσης και σε πολίτες.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε αγγλικά και ελληνικά
.

Ελέγξτε επίσης

Ευχές από την Τ Press και το Ecotec

To μήνυμα για όλους τους αναγνώστες και συνεργάτες μας καθώς επίσης και τις οικογένειες τους, …