Κάδοι εσωτερικής ανακύκλωσης σε Χολαργό και Πεντέλη

Άλλο ένα βήμα για την αλλαγή του μοντέλου της διαχείρισης

Κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης και χωριστής συλλογής πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού και στο Δήμο Πεντέλης.

Συνολικά παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη 60 κάδοι στο δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και 75 κάδοι στη δήμαρχο Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά.

Κατά την παράδοση των κάδων παρευρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας των δημοτικών ενοτήτων Χολαργού και Παπάγου κ. Β. Σιαμάνης και κ. Δ. Οικονόμου αντίστοιχα, καθώς και ο διευθυντής της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου κ. Π. ΑυγουστάκηςΣύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας και των Δήμων, οι κάδοι ανακύκλωσης θα τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα σε δημοτικά και δημόσια κτίρια των περιοχών καθώς και στα σχολεία.

Κατά την παραλαβή κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης στο Δήμο Χολαργού – Παπάγου, ο δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ανακοίνωσε αύξηση κατά 25% στα ποσοστά υλικών που ανακυκλώνονται ενώ ο κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο για τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο δήμος στον τομέα της ανακύκλωσης και ανέφερε τα εξής:

«Παραδώσαμε σήμερα σε ένα άξιο αυτοδιοικητικό στέλεχος και συνεργάτη μου για πολλά χρόνια, τον Ηλία Αποστολόπουλο, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προσπάθεια και να κερδίσουμε όλοι μαζί το στοίχημα να περάσουμε σε μία νέα εποχή και να μη θάβουμε σκουπίδια στην Φυλή.

»Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, μέσα από τις διαχρονικές προσπάθειες της δημοτικής αρχής, έχει πετύχει πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε ακόμα προκειμένου όλοι μαζί να φτάσουμε στο στόχο μας, που είναι ένα καλύτερο και πιο υγιές περιβάλλον για τους πολίτες της Αττικής».

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με τους συγκεκριμένους κάδους ο δήμος θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα ποσοστά ανακύκλωσης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μείωση των υλικών που θάβονται στη Φυλή.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα, και εμείς είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε και να κάνουμε πιο «πράσινη» την πόλη μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν το εργοτάξιο κατασκευής πολυιατρείου και ΚΑΠΗ στην κοινότητα Παπάγου, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου, ένα έργο που έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και προβλέπει παρεμβάσεις ανάπλασης και αναβάθμισης του χώρου.

Στην Πεντέλη

Στο Δημαρχείο Πεντέλης υποδέχθηκαν τον κ. Πατούλη –εκτός από τη Δήμαρχο– η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Π. Ηλιόπουλος και ο γ. γραμματέας του Δήμου Γ. Καρβουνάκης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:

«Με χαρά επισκέφθηκα σήμερα τον Δήμο Πεντέλης και συναντήθηκα με τη νέα και πολύ δραστήρια δήμαρχο κ. Δήμητρα Κεχαγιά. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό της ανακύκλωσης, με συνέπεια και χωρίς χρονοτριβές. Σήμερα παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, και θα ακολουθήσουν οι καφέ κάδοι και τα σύγχρονα απορριμματοφόρα. Το 2020 είναι έτος ανακύκλωσης· και σε συνεργασία με τους Δήμους, προγραμματίζουμε πολλές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά της η δήμαρχος Πεντέλης κ. Δ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία και την προσφορά των κάδων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραλαμβάνουμε σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής τους κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, με τους οποίους θα καλύψουμε τις ανάγκες δημόσιων κτιρίων αλλά και σχολείων, κατά προτεραιότητα. Αναμένουμε και τους καφέ κάδους για την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, προκειμένου να στηρίξουμε συνολικά και αποτελεσματικά το σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής».

Τέλος, θυμίζοντας το πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική που υλοποιεί η Περιφέρεια, ο κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με επίκεντρο την ανακύκλωση, η Αττική θα περάσει σε μία νέα πράσινη εποχή, αφήνοντας πίσω της παθογένειες που πλήρωσαν ακριβά το περιβάλλον και οι πολίτες».

Ελέγξτε επίσης

Ενισχύεται με εξοπλισμό ο Τομέας Καθαριότητας του δήμου Τρικκαίων

Συνεχίζεται ο εξοπλισμός του Δήμου Τρικκαίων για την καθαριότητα αυτή τη φορά, με ένα ειδικό …