Πλατεία στο Πάτημα Χαλανδρίου

Τα 91 έργα του δήμου Χαλανδρίου: Υλοποίηση κατά 86,5% του τεχνικού προγράμματος του 2020-Τα πράσινα έργα

Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλανδρίου στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, η υλοποίηση κατά 86,5% του τεχνικού προγράμματος του 2020.Από τα 74 προβλεπόμενα έργα για το 2020 υλοποιήθηκαν 25 (το 33,8% του τεχνικού προγράμματος), 31 έργα είναι σε εξέλιξη (42%) ενώ δεν εκτελέστηκαν 10 έργα που αντιστοιχούν στο 13,5% του προγράμματος.

Χρηματοδότηση

Το 76% των χρημάτων, ποσό 11.660.000 ευρώ, προήλθε από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης («Φιλόδημος», ΠΔΕ, Πράσινο Ταμείο) και μόλις το 24,69%, ποσό 4.132.000 ευρώ, από ίδιους πόρους του Δήμου.

Ενενήντα ένα έργα για το 2021

«Αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 που περιλαμβάνει συνολικά 91 έργα εκ των οποίων τα 41 είναι νέα. Ο σχεδιασμός προβλέπει έργα σχεδόν σε κάθε γειτονιά του Χαλανδρίου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή.

Μεταξύ αυτών μεγάλα έργα υποδομών (αντιπλημμυρικά, ανέγερση δημαρχείου, έργα βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στα σχολεία, έργα γεωθερμίας, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια σε κοινόχρηστους χώρους, κτιριακές παρεμβάσεις σε σχολεία και αθλητικούς χώρους, αναπλάσεις σε πλατείες, πράσινες διαδρομές για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις γειτονιές της πόλης (Κάτω Χαλάνδρι, Τούφα Κεντρικό Χαλάνδρι, Συνοικισμός, Πολύδροσο, Πάτημα).

Εργασίες ομβρίων στο Πολύδροσο

Αδριάνειο υδραγωγείο

Κυρίαρχο μεταξύ αυτών το εμβληματικό έργο ανάδειξης του Αδριάνειου υδραγωγείου και της σύνδεσης του με το κέντρο της πόλης. Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα UIA (Αστικών Καινοτόμων Δράσεων) με το ποσό 3.150.000 ευρώ και προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου αρδευτικού δικτύου σε αστική περιοχή. Δημόσιοι χώροι και κάτοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν για πότισμα το νερό του υδραγωγείου ενώ ένα μεγάλο έργο ανάπλασης θα συνοδεύσει την υδραυλική εγκατάσταση, η οποία στην οδό Ελ Αλαμέιν θα γίνει προσβάσιμη  από το κέντρο της πόλης με διάνοιξη της παραρεμάτιας ζώνης.

Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 υπερψηφίστηκαν από τη διοίκηση και τις συνεργαζόμενες παρατάξεις «Μένω στο Χαλάνδρι» και «Μπορούμε όλοι μαζί για το Χαλάνδρι» ενώ καταψηφίστηκαν από όλες τις λοιπές παρατάξεις.

Δηλώσεις:

Σίμος Ρούσσος: Προϋπολογισμός σταθερά προσανατολισμένος στις ανάγκες των πολιτών

Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του του 2021

Ανέγερση νέου δημαρχείου

ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Ο προϋπολογισμός του 2021 αποτυπώνει την εντυπωσιακή αύξηση των ποσών –έχουν τουλάχιστον εικοσαπλασιαστεί- που διατίθενται για την κοινωνική πολιτική, τη σταθερά υψηλή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την πολιτική μειωμένων δημοτικών τελών για οικίες και μικρές επιχειρήσεις μέχρι 70τμ, τις απαλλαγές κατά 100% των ευπαθών ομάδων πολιτών από τα τέλη, τα συμβολικά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και την απαλλαγή από αυτά για όλα τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ.

 

» Παράλληλα το τεχνικό πρόγραμμα αποτυπώνει όχι μόνο τις αυξημένες επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομών (όμβρια, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, πλατείες, αθλητικοί χώροι, αστικές αναπλάσεις στις γειτονιές, δημαρχείο) αλλά και την ενίσχυση του εξοπλισμού σε σχολεία, παιδικές χαρές και παιδικούς σταθμούς.

 

» Όλα τα παραπάνω επαναβεβαιώνουν τις προτεραιότητες σημερινής της δημοτικής Αρχής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην πόλη που αλλάζει σταδιακά εικόνα», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου