Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΡύπανσηΒιώσιμα αεροπορικά καύσιμα από την AEGEAN

Βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα από την AEGEAN

H AEGEAN επεκτείνει το πρόγραμμα χρήσης Βιώσιμων Αεροπορικών Καυσίμων (SAF) στις πτήσεις της και στα αεροδρόμια της Ευρώπης μετά τη συνεργασία της με τη Shell, μέσω της ελληνικής κοινοπραξίας με τις εταιρείες Motor Oil, Shell και MOH Aviation και εξασφαλίζει την προμήθεια σημαντικής ποσότητας μείγματος SAF στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda και του Λονδίνου Heathrow για τη διευκόλυνση των λειτουργιών του δικτύου της.

Δηλώσεις

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN δήλωσε: «Αποτελεί δέσμευσή της εταιρείας και των ανθρώπων μας, η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, όσο η δραστηριότητα αλλά και το οικονομικό μας αποτύπωμα θα αυξάνεται και η νέα αυτή συνεργασία που μόλις ανακοινώσαμε, το κάνουν πράξη».

O κ. Σταμάτης Πέτσης, CEO της Shell & MOH Aviation δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την AEGEAN, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες περιφερειακές στην Ευρώπη, για την προμήθεια SAF στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης και Heathrow του Λονδίνου».

Από τον Ιούλιο του 2022 όλες οι πτήσεις της εταιρείας που αναχωρούν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης εφοδιάζονται με μείγμα SAF, ενώ η AEGEAN είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τύπο καυσίμου σε εμπορική πτήση στην Ελλάδα το 2021. Μάλιστα, από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις με μείγμα SAF και από το αεροδρόμιο Γκαρντεμέν του  Όσλο, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ