Γ. Πατούλης με δήμαρχο Ζωγράφου: συζητήθηκε το έργο της υπογειοποίησης κάδων

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη με το δήμαρχο Ζωγράφου κ. Βασίλης Θώδας στο επίκεντρο βρέθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια στον Δήμο, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και σε νέα υπό ένταξη έργα καθώς και σε ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. συζητήθηκε το έργο της υπογειοποίησης κάδων, η υλοποίηση παρεμβάσεων περιβαλλοντικής αναβάθμισης και η υλοποίηση δράσεων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά όπως τα pocket park σε γειτονίες του Δήμου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπου υπάρχει ωρίμανση μελετών, αυτές να κατατεθούν άμεσα προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου εξέφρασε την ικανοποίηση του  από την αποτελεσματική συνεργασία και επισήμανε ότι είναι σημαντική η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η τοπική ανάπτυξη θα επιτευχθεί μέσα από τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού. «Θα υποστηρίξουμε έμπρακτα όσους Δήμους έχουν ώριμες μελέτες για έργα που θα βελτιώσουν ποιοτικά και λειτουργικά τις ζωές των πολιτών, χωρίς χρονοτριβές. Προτεραιότητά μας η υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην πρόληψη και την ασφάλεια της ζωής των πολιτών μας. Μέσα από μια δημιουργική συνεργασία με τους δήμους της Αττικής η Περιφέρεια συμβάλλει στην υλοποίηση υποδομών και έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Δήμος Ζωγράφου: 7 εκατ ευρώ για έργα

έχουν κατατεθεί προτάσεις άνω των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για κομβικές παρεμβάσεις που αφορούν στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων της πόλης καθώς και εκτεταμένο πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων. Ο Δήμος Ζωγράφου έχει ήδη διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς (pocket parks) που θα συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση των γειτονιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

 

 

Ελέγξτε επίσης

Αναβάθμιση Αστικού Περιβάλλοντος στην Ηλιούπολη: Επίσκεψη Γ. Πατούλη

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, το πρωί, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο …

Τα Περιοδικά μας